Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Acture Park er et misfoster

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Acture Park er noget ubestemt noget i Haderslev Kommune, som næsten ingen kender noget til. Der er tale om en kunstig fortsættelse af det, der tidligere var turistforeningernes arbejde - nemlig at gøre opmærksom på kommunens mest interessante steder på en turist-tiltrækkende måde.

Turismefremmende aktiviteter er falmet i takt med kommunal nedprioritering og centralisering, så egentlig kunne det være ganske fint, at andre tog over - og så kan det intetsigende navn endda tilgives. Det er imidlertid Haderslev Erhvervsråd, der står bag Acture Park, hvilket - og det er elementært - betyder, at satsningen ligger på, hvad der rent økonomisk tjener de foreninger og aktiviteter, der støtter Acture Park økonomisk via medlemskab, bedst. Satsningen ligger ikke på at trække flest mulige turister til kommunen.

I virkeligheden er Acture Park et misfoster, der allerede har haft snablen godt nede i kommunekassen - uden at det har resulteret i andet end opbygning af en administration.

Det går rigtig godt, synes Acture Parks ledelse, der er identisk med Haderslev Erhvervsråds, så for at sikre en fortsættelse med yderligere tilstrømning af kommunale midler er for byrådets økonomiudvalg blevet fremlagt status og planer, der rækker ud over den projektperiode, byrådet har bundet sig til at støtte.

Umiddelbart virker det, som om politikerne også er ved at få øjnene op for, at Acture Park er en død sild. Der er da heller ikke tale om en park, men om alt mellem himmel og jord i Haderslev Kommune samlet på en hjemmeside med fokus på de aktiviteter, der betaler kontingent til Haderslev Erhvervsråd.

Økonomiudvalget har nu haft Acture Parks planer til politisk behandling tre gange, 20. marts, 24. april og 22. maj. Det er der foreløbig ikke kommet noget ud. Næsten tværtimod.

Det lakoniske mødereferat lyder:

"Økonomiudvalget anmoder HER om et fokuseret projektoplæg, der er tro imod det oprindelige idegrundlag, og som har fokus på udvikling af oplevelser, der vil være reelle turistattraktioner. Projektoplægget indgår senest til behandling i forbindelse med budgetlægningen".

Det med "udvikling af oplevelser, der vil være reelle turistattraktioner" må være kommet bag på Acture Parks bagmænd. De har nemlig foreløbig ikke udviklet noget som helst - og har åbenbart heller ikke haft planer om det.

Jeg betragter mødereferatet som udtryk for, at politikerne langt om længe også er ved at få øjnene op for, at Acture Park er kejserens nye klæder om igen.

Havkatten Calle

Publiceret: 24. Maj 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere