Caption Caption
Caption Caption
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Anerkendelse: 34 lande skal lytte til Børge Kochs viden

Børge Koch fra Haderslev er udnævnt til OECD’s ekspertpanel

Børge Koch

Ud over sit virke som videncenterchef er Børge Koch medlem af byrådet i Haderslev for De Radikale. Han er næstformand i Udvalget for kultur og fritid.
Videncenter for sundhedsfremme ved UC SYD er en væsentlig spiller inden for forebyggelse og sundhedsfremme i Danmark, bl.a. i kraft af en række store udviklings- og forskningsprojekter
Officielt bærer OECD-projektet tilten Curriculum Content Mapping 2030.

Chefen for det Haderslev-baserede Videncenter for sundhedsfremme under UC SYD, Børge koch, er netop blevet udpeget til at deltage i OECD's ekspertpanel, som skal komme med forslag til, hvordan faget idræt skal udvikle sig i de 34 OECD medlemslandes skoler.

Det er Undervisnings- og forskningsministeriet i Danmark, der har indstillet Børge Koch til opgaven, og han kommer i selskab med otte eksperter fra andre OECD-lande, som er Japan, Korea, Kazakhstan, Norge, Polen, Tyskland og Australien.

“Det er et kæmpe skulderklap i forhold til det arbejde, vi har lavet de senere år i Videncenter for sundhedsfremme og i KOSMOS - Videncenter for kost, motion og sundhed - siger Børge Koch.

Han var for få år siden formand for den ekspertgruppe, der var med til at udforme de såkaldte Fælles Mål for idrætsfaget i den danske folkeskole.

Fokus på eleven

“Her flyttede vi fokus fra lærerens mål til elevens lærings- og kompetencemål, og det er nok også på baggrund af de erfaringer, at jeg er blevet udpeget,” siger Børge Koch.

Han var ikke klar over indstillingen fra ministeriet, før han blev kontaktet direkte af OECDs arbejdsgruppe på området, med oplysning om, at han er udpeget til panelet.

Projektet, som Børge Koch skal rådgive på, handler om at udpege nogle retningslinjer for faget idræt i årene frem mod 2030.

Publiceret: 17. Marts 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere