Besøgstjenestekoordinator Anne Marie Gorritzen er på vej over i andre frivilligopgaver. Privatfoto
Besøgstjenestekoordinator Anne Marie Gorritzen er på vej over i andre frivilligopgaver. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Besøgstjenestekoordinator søges: “Vi skal ud i krogene”

Besøgstjenesten i Haderslev Domsogn skal have ny koordinator

mhe

koordinator Folkekirkerne i Haderslev har besøgstjeneste til alle, der har behov for at få besøg eller gerne vil besøge nogen. De sidste 5 år har du fået Anne Marie Gorritzen i røret, når du kontaktede besøgstjenesten i Haderslev Domsogn. Nu er hun på vej over i andre frivilligopgaver, og derfor søger Domsognet en ny besøgstjenestekoordinator med tiltrædelse i løbet af forsommeren - evt. straks.

“Vi kan simpelthen ikke være bekendt at vi ikke kommer ud i krogene. Der sidder ensomme mennesker rundt omkring, som ingen besøger,” understreger Anne Marie Gorritzen. Hun har selv været besøgsven i flere år og har oplevet, hvor meget det giver hende, at møde dette menneske.

Kort sagt er besøgskoordinatorens opgaver, at aftale besøg hos nye besøgsværter, mødes med nye besøgsvenner, matche besøgsvenner og besøgsværter og følge op på, om besøgsrelationer fungerer.

“Det vigtigste som koordinator er, at kunne rumme alle slags mennesker,” fortæller Anne Marie Gorritzen.

Man skal kunne lytte og spørge ind til de mennesker man møder. Vi gør meget ud af at vurdere, når man skal sætte besøgsvært og besøgsven sammen. Jeg går ofte efter min mavefornemmelse af, at netop de to mennesker kan få glæde af hinanden. Og så har jeg besøgt de besøgsværter, der melder sig, for at høre lidt om de behov og forventninger de evt. kan have til en besøgsven, fortæller den erfarne besøgskoordinator i Haderslev Domsogn.

Hun har selvfølgelig også besøgt de kommende besøgsvenner, inden de bliver antaget, for at danne sig et indtryk af, hvad de forventer ved at blive besøgsven.

“Jeg har prøvet at lytte mig ind til kommende besøgsvenners liv, arbejde og evt. hobbys og stabilitet. For der er selvfølgelig også nogle krav, som jeg informerer om: Man skal være medlem af folkekirken, man har tavshedspligt, man kan tale om åndelighed og bede Fader vor - vel at mærke, hvis det er et ønske fra besøgsværten.  Og så er det vigtigt at være stabil, og at man altid ringer afbud, hvis man bliver forhindret i at komme.”

Aktive følehorn og rare mennesker

Som besøgskoordinator er det vigtigt at være kritisk, når man skal bruge en besøgsven. Alle besøgsvenner og værter kan ikke sættes sammen. Mange af dem, der gerne vil være besøgsven, i virkeligheden selv har brug for en besøgsven. Følehornene skal altid være aktive, mener Anne Marie Gorritzen.

“Heldigvis har vi i Domsognet fantastiske besøgsvenner. Når folk gerne vil være besøgsvenner, må man altid have stor respekt om dem. De gør det alle af et stort hjerte, og hvis jeg en sjælden gang imellem møder nogen, der ikke kan bruges til den post, er det vigtigt, at man bruger sin mildeste kreativitet, til at fortælle dem, at der er andre måder at hjælpe på, end at blive besøgsven,” fortæller den afgående besøgskoordinator.

Hun kommer til at savne arbejdet som koordinator, fordi man bliver beriget med kendskab til rigtig mange rare mennesker.

“Det er et dejligt fritidsjob, hvor jeg selvstændigt skal tage stilling til mange ting. Du står ikke alene, for du kan spare med frivilligkoordinatoren og de andre besøgstjenester, da I mødes nogle gange i Frivillighedshuset. Desuden mødes Domsognets og Gl. Haderslevs besøgstjeneste en gang om året,” slutter Anne Marie Gorritzen.

Jobbet som besøgstjenestekoordinator er frivilligt, og derfor ulønnet, fordi frivillige er uvurderlig.

Kontakt frivilligkoordinator Henrik Engelbrekt Refshauge på tlf. 2721 3334 eller mail: her @ hado.dk www.hado.dk/besøgskoordinator

/mhe

Publiceret: 17. April 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere