Koncentration og vinderattitude hos 6.A fra Hammelev-Sct. Severin skole.
Koncentration og vinderattitude hos 6.A fra Hammelev-Sct. Severin skole.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Blæret: I mad-finale for tredje år i træk

Hammelev-Sct. Severin Skole i Haderslev kan noget særligt når det kommer til madlavning. 6.A er i finalen ved DM

Der er jubel og stolthed på Fællesskolen Hammelev Sct. Severin efter, at 6.a er udvalgt til DM i madkundskab. Klassen har arbejdet intenst med årets emne: 'Bælgfrugter & Bæredygtighed'.

De voksne har 'Den Store Bagedyst'. Eleverne har DM i Madkundskab. Og i år er 6.a fra Fællesskolen Hammelev Sct. Severin med i opgøret. De er nemlig blandt de kun 12 udvalgte skoleklasser, der skal dyste om den fine titel 'Danmarksmestre i madkundskab'.

Det er noget, der vækker stor begejstring hos deres madkundskabslærer, Nicole Arkil:

“Ej, hvor fedt! Hvor er jeg stolt. Nu skal vi finpudse vores opskrifter og formidling, så dommerne vælger os i Odense,” siger hun og fortæller, at 6.a vinderopskrift er en 'mega-vega-burger' og en bælgfrugtbrownie.

Klassen blev udvalgt på grund af deres fine ansøgning, hvor eleverne fik vist, hvordan de har arbejdet med bælgfrugter og bæredygtighed i deres madkundskabstimer.

Fornem finale på Fyn

DM i madkundskab, som er støttet af Nordea-fonden, har tidligere år haft fokus på mejeriprodukter og kål. I år er temaet 'Bælgfrugter & Bæredygtighed' blandt andet for at sætte fokus på madlavning uden kød. 

Et tema som klassen altså magtede så godt, at de kom igennem nåleøjet og med til DM i Odense. 

“6.a har vist, at de er blevet eksperter på bælgfrugter. De kender råvaren og har vist et stort overskud i deres måde at eksperimentere på. Det er interessant, og derfor vil vi gerne se dem i Odense,” lyder begrundelsen fra dommerpanelet.  

“DM handler i bund og grund om at give eleverne en interesse for mad, råvarer og mod på at gå i køkkenet. Det er sjovt, men også vigtigt for vores madkultur og ruste dem til at blive kritiske forbrugere,” understreger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, som udgør DM i madkundskabs sekretariat.

DM i madkundskab løber af stablen 30. marts på Kold College i Odense.

Ud over de 12 madglade klasser fra hele Danmark, som samles på Fyn, så kommer både Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) samt Den Store Bagedyst-koryfæerne Timm Vladimir og Micki Cheng, der alle overrækker hovedpræmien.

Publiceret: 17. Marts 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere