På Aarøsund havn har der været fisketyve på spil.
På Aarøsund havn har der været fisketyve på spil.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Blev forstyrret: Tyveri på Aarøsund Havn gik i fisk undervejs

Mange fisk blev stjålet, men tyven løb fra nogle af de dyre

Friskfangede fisk til en butikspris af mange tusinde kroner er - i perioden 21.-23. maj - blevet stjålet fra 'Erhervsfiskernes kølecontainer' på havnen i Aarøsund.

For bierhversfisker Niels-Gunnar Jensen er tyveriet både irriterende og forbundet med en masse besvær.

“For os som fiskere repræsenterer fisken alene den værdi, som vi kan få for den på fiskeauktionen i Hvide Sande, men i butikkerne er værdien meget meget højere,” fortæller den lokale fisker, som havde pakket otte kasser med ialt 129 kilo pighvar, slethvar og rødspætter.

Meget tyder på at tyven - eller tyvene - er blevet forstyrret. Kasserne på pallen var rykket rundt, og man er forsvundet uden en hel del pighvar, som ellers er den dyreste af de stjålne fisk.

Tyveriet er foregået imellem klokken 15.00 den 21., hvor fiskene blev pakket, og den 23. klokken 05.00, hvor vognmanden ankom for at køre fiskene til Hvide Sande. Niels-Gunnar Jensen frygter at det er en lokal, som står bag tyveriet:

“Tyvene må være lokalkendt, idet kølehuset ikke har været benyttet i flere måneder. Der var ikke låst – noget der selvfølgelig vil ske fremover,” siger han og understreger at det er til stor gene når den slags sker:

“Både for vognmanden, som kører forgæves; for fiskerikontrollen, som laver uvarslet konstrol og naturligvis for os,” slutter Niels-Gunnar Jensen.

Publiceret: 24. Maj 2017 11:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere