Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgere i Haderslev tages som gidsler af kommunens forbrugervanvid

William Brændekilde Hovedbestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Tingvej 2A 8210, Aarhus V

Såfremt Haderslev Kommune skulle trækkes igennem Luksusfældens velkendte budgetgennemgang, hvori man eksplicit gennemgår sine udgifter og eventuelt budget, ville det se rigtig slemt ud. Man har man de seneste år ikke formået at styre sit komplette overforbrug, hvorfor bundlinjen har lidt kraftig skade heraf og Haderslev Kommune skylder pr. dags dato 651 mio. kr.

Ydermere vil borgerne de næste par år kunne se frem til yderligere forringelse af kommunens gæld, da man ved seneste budgetforhandling valgte, at der for fremtiden skal bygges en ny skole for 100 millioner kroner. Skolen beskrives ikke som en 'ekstravagant' af slagsen. På trods af dette har økonomiudvalget netop ansøgt om 22 mio. yderligere, da budgetoverskridelser i det offentlige tilsyneladende er uundgåelige. Dette er vel og mærke inden byggeriet overhovedet er startet. Tilmed skal de benævnes at de offentlige skoler rundt om i Haderslev Kommune ej heller er fyldt op. En forøgelse af en kapacitet, som man på forhånd ikke har udnyttet til fulde.

Lad os antage at Haderslev Kommune var en privat virksomhed. Den private virksomheds ledelse har heraf bestemt, at man ønsker at udvide en uudnyttet driftskapacitet. Likviditeten har de seneste år været ikke-eksisterende, men man søger alligevel lykken ved banken. Hvor stor er chancen for, at en privat virksomhed med mangel på budgetoverholdelse og likviditet, kan få et yderligere lån i banken? Tre år på handelsskolen har fortalt mig, at chancen er relativt lav og risikoen er uafværgeligt høj.

Mangler Haderslev Kommune så generelt likviditet ift. andre kommuner? Man skal ikke være ph.d. i statistik, for at kunne aflæse, at kommunen har en af landets højeste kommunesatser (26,3%). Mit råd til Borgmester Hans Peter Geil: Stop forbrugergalskaben og før likviditeten tilbage i borgernes lommer. Borgerne skal ikke være gidsler i jeres mangel på økonomisk sans.

Det er alt i alt dybt forkasteligt.

Publiceret: 30. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere