Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmesterkandidat udfordrer ungdommen

DSU skal komme med bud på, hvordan ungdommen gerne ser Haderslev kommune i fremtiden

Hvad er vigtigt, når man er ung i Haderslev, og hvordan øger man interessen for lokalpolitik blandt unge i kommunen? Det skal DSU Haderslev nu forsøge at komme med bud på. 18-årige Pierre Armani Tranekjer har allerede et par bud.

Unge i Haderslev skal i endnu højere grad være engagerede i lokalpolitik og dermed være med til at gøre en større forskel i kommunen. Det mener borgmesterkandidat Henrik Rønnow (S).

“Jeg udfordrer den politiske ungdom i DSU Haderslev til at komme med bud på, hvordan de kan blive mere inddraget i lokalpolitik. Ikke bare i forbindelse med valgkampen, men i det hele taget. Jeg vil gerne have, at de kommer med nogle bud på, hvorfor man skal være ung socialdemokrat i Haderslev Kommune, og hvad der er vigtigt, når man er ung i Haderslev,” siger Henrik Rønnow i en pressemeddelelse, som fortsætter:

“Jeg synes, det er vigtigt, vi får inddraget de unge. Det er dem, der mærker folkeskolen og ungdomsuddannelserne på egen krop. Det er dem, der mærker de udfordringer, vi har i byens natteliv, fordi det er dem, der færdes der. Derfor er det vigtigt, at vi lytter til dem,” tilføjer han og understreger, at håbet er, at DSUs arbejde udmønter sig i, at unge i Haderslev generelt fremover oftere vil gribe muligheden for at blive hørt.

Henrik Rønnow erkender, at de traditionelle lokalpolitiske beslutningsprocesser måske ikke ligefrem får unge til at springe ud af teenageværelset af begejstring.

“Den måde, vi har organiseret lokalpolitik på i dag, kan måske godt virke lidt tør og kedelig set med ungdommens øjne. Der er måske lidt for meget med dagsordener, kaffe med blødt brød, referater og lange talerækker,” siger borgmesterkandidaten videre i sin pressemeddelelse og fortsætter:

“Derfor vil jeg gerne have et bud på, hvordan vi kan arbejde i det politiske, så det også er interessant for ungdommen. Jeg vil gerne tage del i det arbejde og stiller mig til rådighed, men det er vigtigt, at det foregår på de unges præmisser.”

Hos DSU Haderslev tager man godt imod udfordringen, fortæller formand Pierre Armani Tranekjer.

“Jeg er rigtig glad for, at Henrik nu har rakt hånden ud til os. Det er rigtigt, at det kan være et langt sejt træk at få unge til at interessere sig for lokalpolitik, fordi mange måske synes, det lyder lidt kedeligt,” siger han i samme pressemeddelelse:

“Hos os i DSU Haderslev er det noget, vi gerne vil være med til at lave om på. Vi har faktisk allerede nogle lokalpolitiske udspil i støbeskeen, som kan være med til at gøre politikken mere interessant for unge,” fortsætter formanden og tilføjer, at han glæder sig til også at udfordre de ”gamle” politikkere ved at byde ind med nye måde at tænke på og forslag med anderledes perspektiver.

Pierre Armani Tranekjer peger på, at netop politiske forslag, der tager udgangspunkt i de unges hverdag, vil kunne være med til at vække interessen hos kommunens unge. Samtidig gælder det om at skabe en debatform, hvor det i mindre grad fyger rundt med økonomiske nøgletal, men hvor det i langt højere grad handler om, hvordan en given politik kommer til at påvirke folk.

“Politik ender ofte med bare at komme til at handle om tal i stedet for om mennesker,” siger den 18-årige socialdemokrat.

Publiceret: 17. Marts 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere