Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DM: Flyvende tallerkner i Haderslev Idrætscenter

I den kommende weekend samles landets bedste i Ultimate Frisbee i Haderslev til dyst om titlen

I denne weekend - 18.-19. marts - afvikles Danmarksmesterskaberne i indendørs ultimate frisbee for både herrer og damer i Haderslev Idrætscenter.

Dansk Frisbee Sport Union arrangerer DM-finalestævnet i samarbejde med den lokale klub Aabenraa Ultimate Club Mojn, hvor landets bedste klubhold har kvalificeret sig.

Fra Syd- og Sønderjylland forventes deltagelse af klubber fra Haderslev, Aabenraa, Kolding, Varde og Esbjerg.

Byrådsmedlem i Haderslev Kommune og formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Allan Emiliussen (V), overværer finalerne søndag eftermiddag og forestår den efterfølgende præmieoverrækkelse.

“Indendørs ultimate spilles på en rektangulær bane målende 20 x 40 meter med en frisbee - også kaldet disc - og to hold med fem spillere på banen dyster mod hinanden, hvor målet er at gribe discen i modstandernes målfelt for at score point,” lyder det forklarende:

“Det er ikke tilladt at løbe med discen, så den skal kastes frem ad banen og gribes af medspillerne. Kropskontakt er ikke tilladt.”

“Fairplay - benævnt 'Spirit Of The Game' - er en essentiel del af spillet, da der ikke er dommere på banen. Det er således op til spillerne at kende reglerne og selv at kalde egne og andres fejl. Sporten fordrer derfor højt niveau af fairplay og integritet samt at evt. uenigheder løses hurtigt og fordrageligt.”

Ultimate frisbee opnåede endelig godkendelse af den Internationale Olympiske Komité i 2015 og er fast disciplin på programmet ved World Games.

Publiceret: 17. Marts 2017 08:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere