Direktør for Børn & Familieområdet i Haderslev kommune, Charlotte Vejlskov Friis (tv) tog en tur rundt i området med Ellen Marie Juhl, som bor i Nørregade og som er stærkt bekymret over den megen ballade. Foto: Mette Henriksen
Direktør for Børn & Familieområdet i Haderslev kommune, Charlotte Vejlskov Friis (tv) tog en tur rundt i området med Ellen Marie Juhl, som bor i Nørregade og som er stærkt bekymret over den megen ballade. Foto: Mette Henriksen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter gadeuro: “Vi har ikke nogen bandekonflikt i Haderslev”

Fagdirektør afviser at Haderslev skulle have konkurrerende bander

Ellen Marie Juhl flyttede til Haderslev fra Nordjylland tilbage i 2015. Hun fik lejlighed i Nørregade, og det har hun været rigtig glad for.

Men det seneste år er glæden vendt til skræk og bekymring. Den megen ballade - ikke mindst i Nørregade - gør borgerne utrygge.

“Ikke mindst vi ældre bliver ængstelige, når vi kommer ud og kan se at de unge mennesker står i klynger. Det gælder både de danske og de udenlandske unge,” fortæller hun.

Flere borgere i Nørregade har, overfor Lokalavisen og andre lokale medier, sagt at de alvorligt overvejer at flytte, og at de ikke tør gå alene på gaden. Flere har overværet balladen på nærmeste hold, senest lige før påske.

Ellen Marie Juhl kontaktede borgmester H.P. Geil, og det affødte at hun blev kontaktet af direktøren for Børn & Familieområdet i kommunen, Charlotte Vejlskov Friis. Hun foreslog at de sammen skulle tage en tur rundt i området - til de steder, hvor borgerne er bange for at færdes.

“Jeg føler mig helt tryg i Haderslev, og jeg er også tryg ved at sende mine teenagebørn i byen her,” siger Charlotte Vejlskov Friis til Lokalavisen og fortsætter:

“Vi har ikke en bandekonflikt i Haderslev. Man kan ikke tale om bander, bare fordi der står nogen sammen i en gruppe.”

Her er direktøren i tråd med politiet, som heller ikke vil kalde grupperingerne i Haderslev for bander.

Andre kilder i miljøet har tidligere meldt ud at konflikten handler om 'retten til' at sælge hash i byen, og at en lokal gruppering udfordres af en gruppering med rødder i københavnske 'Loyal to Famillia'. Dette er dog aldrig blevet verificeret.

Publiceret: 25. April 2017 10:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere