Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En god sag at tage ved lære af

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Byrådsmedlemmerne i Haderslev Kommune har fået kolde fødder. Især takket være borgergruppen Fra Bæk til Bælt er de blevet fodret med facts, der fortæller, at det var et rystende dårligt tillæg til spildevandsplanen, der blev sendt i høring - en plan til mindst 417 mio. kr.

Nu starter hele sagen forfra med borgerhøring og ny politisk behandling, men dertil burde det ikke være kommet.

Provas har udarbejdet nogle planer, hvor eksperterne ikke har taget højde for miljøet, og de planer har politikerne hidtil accepteret som værende rigtig gode. Det er de ikke!

Vel er der taget hensyn til, at Haderslev Dam og -Fjord ikke kan klare mere udledning af renset spildevand, der stadig er af en sådan beskaffenhed, at det forurener, men konklusionen er ude af pagt med den virkelighed, vi ønsker for vort miljø. I stedet for at fortsætte forurening af dam og fjord, indeholder planen en eskalerende forurening af Lillebælt og dens strande - og det er galt.

Forureningen flyttes altså blot fra ét sted til et andet!

Politikerne kan måske undskyldes med, at de har lyttet til eksperters råd, og hvis det er tilfældet, har de nu fået vished for, at det ikke altid er godt.

Andre kommuner - ikke kun i Danmark - har klaret samme udfordring, så der samlet set har været en gevinst for miljøet. Dem kan Haderslev Kommune lære af.

Havkatten Calle

Publiceret: 04. Maj 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere