Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Endnu en bygning forventes nedrevet

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Der er udsigt til, at et borgerligt flertal i Haderslev Byråd igen vil trumfe nedrivning af en bevaringsværdig bygning i Vojens igennem. Det drejer sig om Danmarksgade 6, stuehus og garage.

Lokalt er der ikke kommet mange indsigelser mod planen, fordi stuehuset ikke er særlig velholdt, og det forventede byrådsflertal får da også opbakning af Forum Vojens.

Det er fagfolk, der stritter imod. Indsigelse er således kommet fra Flemming Sørensen, Museum Sønderjylland, der foreslår, at der i stedet gøres en indsats for at gøre huset beboeligt og på den måde støtter bymiljøet såvel i gaden som i Vojens.

Helge C. Jacobsen fra By & Land Haderslev anbefaler, at ejeren opfordres til at sætte de to bygninger i stand. Det konstateres, at bygningerne gennem flere år har været misligholdte. Stuehuset er dog stadig i så god stand, at den sagtens kan reddes. Det en smuk tidstypisk bygning, og man bør sikre de tilbageværende for eftertiden, skriver han.

I plan- og miljøudvalget støttes fagfolkene af Karl Gunnar Gregersen og Søren Rishøj Jakobsen, begge S, samt Svend Brandt, Enhedslisten, der ønsker, at bygningen udbydes til salg for en minimal pris, og at købet sker på betingelse af, at bygningen istandsættes udvendigt inden for 3 år.

Økonomiudvalget behandler sagen på mandag, og 2. maj falder afgørelsen i byrådet. Begge steder må forventes, at det borgerlige flertal følger Forum Vojens, der intet indvender mod en nedrivning.

Havkatten Calle

Publiceret: 22. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere