Pille Fyr og Varme pumpe
Pille Fyr og Varme pumpe
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Energi: Giv din varmeregning en pille

Lokalt VVS firma opfordrer: Giv din opvarmning et tjek

mhe

Foråret nærmer sig efter en uforudsigelig vinter, hvor temperaturerne har været på rutsjebanetur og sat radiatorerne på overarbejde i de danske hjem. Og i takt med at vi går mod varmere måneder, er det ifølge VE-installatør Kent Nielsen fra VVS Søberg i Vojens tid til at overveje, hvordan du som boligejer kan sikre dig en lavere varmeregning næste vinter.

“I forårs- og sommermånederne kan du få energirenoveret din bolig med så få gener som muligt, samtidig med at du så er klar til en billigere vinter, når kulden igen rammer,” forklarer han.

Oliepriserne stiger

Et andet tungt argument for, at du som boligejer måske bør overveje at få energirenoveret din bolig, er de forventede stigninger på oliepriserne i 2017.

Olieprisen har ellers ligget rekordlavt i en længere periode, hvilket ifølge brancheorganisationen TEKNIQ, der repræsenterer installationsvirksomhederne, har fået mange boligejere til at tøve med at renovere deres huse. Men nu er udviklingen vendt, og senest konkluderede 15 førende olieanalytikere, som det norske medie Finansavisen har talt med, at de forventer, at oliepriserne vil stige mærkbart det kommende år.

“Det bliver med andre ord dyrere at fyre med olie, og derfor er det formentlig værd at overveje, om det ikke er tid til at skifte til en ny og vedvarende energikilde. Det gælder i øvrigt også, hvis du har et gasfyr,” siger Søren Rise, chefkonsulent i TEKNIQ.

Især hvis fyret er mere end 10 år gammelt eller ikke virker optimalt, er det efter hans mening tid til at beslutte, hvilken varmekilde man vil benytte de næste mange år.

”Hvis du for eksempel bor uden for et fjernvarmeområde, så står dit valg reelt mellem en varmepumpe eller et biovarmeanlæg. Og hvis du vil være sikker på at få den helt rigtige løsning, vil det være en god idé at snakke med din lokale VE-installatør,” anbefaler Søren Rise.

Pille Fyr og Varme pumpe
Pille Fyr og Varme pumpe

Giv varmeforbruget en pille

Tommelfingerreglen er, at du, hvis du bruger mere end 15 liter olie eller 13 m3 gas om året per m2 i din bolig, bør isolere huset bedre og/eller vælge et anden varmekilde – fx et træpillefyr eller en varmepumpe.

Og der er ifølge Søren Rise endnu en god, økonomisk grund til at få sat gang i energirenoveringen af dit hjem de kommende måneder.

“Du kan få et tilskud gennem TEKNIQs energicenter, som betyder, at der på alle måder er rigtig god økonomi i at udskifte olie- eller gasfyret med en varmepumpe eller et træpillefyr,” siger Søren Rise.

Han understreger, at den lokale VE-installatør kan hjælpe med at både at få de mulige tilskud og at skabe et samlet overblik over totaløkonomien i energirenoveringen af boligen.

/mhe

Publiceret: 15. April 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere