Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fascist-beskyttelse

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

I dag blev der demonstreret i Haderslev af en gruppe, der går ind for at beskytte den danske grænse ved bl.a. at arbejde imod lempelser af grænsekontrollen. Bagmanden er aalborgenseren Anders Gravers Pedersen fra stærkt islamfjendske SIAS, hvilket altid er ensbetydende med, at politiet er stærkt til stede.

Det lille optog af demonstranter bevægede sig gennem nogle af Haderslevs gader, og her er, hvad et øjenvidne bl.a. observerede:

En af demonstranterne fik øje på en mor med nogle små børn, og til hende råber han:

- Hvor gammel er dit barn?

- Hun er ni år, lyder svaret.

- Så er hun gammel nok til at blive kneppet, for det gør I jo ved jeres børn, råber demonstranten.

Svaret er:

- Det passer jo ikke, og det ved du godt!

Her griber politiet ind, og den unge mor får forklaret, at hun skal holde op med at råbe. Ellers vil hun blive fjernet! Den råbende demonstrant går under politibeskyttelse videre.

Øjenvidnet går en runde gennem byen. Overalt ser vedkommende, at grupper, der ikke er "rene danske", af politiet henvises til Damparken - altså langt væk fra den demonstrerende skare. Af samme årsag forhindres nogle grupper, der ikke er "rent hvide", i at gå op ad Nørregade. Også ved Høppners Gård bliver en gruppe af "ikke rent hvide" holdt tilbage.

Formidabel politiindsats vil nogle sige. Andre vil sige, at politiets opførsel her generelt var lige så uhensigtsmæssig som den adfærd, nogle betjente udviste ved lysfesten, hvor unge blev afvist, fordi deres hud ikke er lige så lyserød som fx mit.

Meningen var naturligvis klar nok. Betjentene ville for enhver pris forhindre uroligheder, men det er kritisabelt, at det skete ved udelukkelse af folk, der alene ved påklædning eller hudfarve skilte sig ud fra de demonstrerende, der er kendte for at være stolte af deres sympati for fascisme. De blev under optoget beskyttet af politiet, naturligvis, men det havde nok været hensigtsmæssigt, om politiet også havde beskyttet den sagesløse mor, der blev verbalt forulempet af en demonstrant.

Havkatten Calle

Publiceret: 07. Maj 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere