Haderslev-butikken har til huse midt på Bispegade - gågaden. Foto: Peter Rasmussen
Haderslev-butikken har til huse midt på Bispegade - gågaden. Foto: Peter Rasmussen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fødselsdag: 200 år i forreste linje

Optikerkæden Thiele - med butik i b.la Haderslev - bliver 200 år

pra

Da instrumentmager Frederik Anton Thiele den 21. marts 1817 åbnede dørene i sin første butik, startede et optikeventyr, der nu kan fejre sin 200 års fødselsdag som en af Danmarks ældste detailkæder.

Den grundlæggende ide for 200 år siden var, at briller ikke kun skulle produceres, men sandelig også sælges af mennesker, der vidste noget om produktet. Briller var indtil da et produkt der blev solgt af omvandrende isenkræmmere.

Thiele var først til at kunne tilbyde sine kunder kontaktlinser i 1938 og var i 2012 banebrydende som den første og stadig eneste optikerkæde i stand til også at tilbyde sine kunder behandling på egen øjenlaserklinik. Specialoptikken har altid været en mærkesag for den nu 200 år gamle danske optikerkæde.

Da brilleglas ændrede form fra datidens ofte tunge og tykke glas, til nutidens selv ved høje styrker tynde og lette glas, var Thiele igen toneangivende. Thiele indså hurtigt, at brillestel ikke bare var stilladser til det synstekniske værktøj, men derimod et modeobjekt der kunne definere brillekundens personlige stil. Således har man i Thiele valgt at tilbyde sine kunder landets absolut største udbud af high-end brands.Briller skal både kunne gøre noget for at se bedre og se bedre ud.

Landets eneste danskejede optikerkæde Thiele holder åbent hus i alle sine godt 80 butikker tirsdag 21. marts fra 15.00 til 18.00, hvor butikkerne vil byde gæsterne på chokolade, kaffe og kringle

Frederik Anton Thiele.
Frederik Anton Thiele.
Publiceret: 19. Marts 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere