Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gribende minde- og festkoncert i Haderslev

Musik julibegivenhederne i Fredericia 1849 markeres i Domkirken

Overordnet er koncertprogrammet baseret på dansk musik, sange og salmer fra tiden omkring 1849, når der er musik til minde om 5. og 6. juli begivenhederne i Frederica i Haderslev Domkirke tirsdag 21. marts klokken 19.30.

Programmet er opbygget således, at man næsten på det indre plan kan opleve essensen af 5. g 6. juli-markeringen. Sorgen over de mange sårede og faldne, der satte livet ind i kampen og glæden over den dermed genvundne frihed. Programmet afsluttes med en orgelfantasi over ”Kongernes Konge”, hvor alle – kor og tilhørere – til sidst rejser sig for at synge sangen ”Kongernes Konge”.

Koncertens hovedværk er kantaten ”Gemmer Hvert Et Ord” - skrevet og komponeret i 1998-99 af musikerægteparret Ulla og Anders Koppel til 150-året for udfaldet fra Fredericia 6. juli 1849. På baggrund af breve fra soldater og deres familier har Ulla Koppel skrevet teksten, mens Anders Koppel har komponeret musikken. Det er et imponerende og gribende værk, hvor et af treårskrigens hovedslag – udfaldet fra Fredericia 6. juli, udtrykkes på en ny og vedkommende måde.

Medvirkende: Medlemmer af Slesvigske Musikkorps, Henrik Rønnow, trompet: Martin Knudsen, trompet: Morten W. Eriksen, horn: Mette Krüger, basun: Lars B. Olsen, tuba Trinitatis Kirkes Pigekor med Herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor Hedvig Dobias, dirigent, Niels Erik Aggesen, orgel.

/mhe

Publiceret: 18. Marts 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere