Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hjertestop: Lommefilm var ikke kun for sjov

Elever fra 7. klasse på Sdr. Otting Skole arbejdede med film, onsdag. Og det var med et alvorligt tema

Stemningen kunne næsten kun være i top. Det var én af årets første rigtige forårsdage og så skal man ud at lege både instruktør og filmskuespiller.

Det var situationen for to syvendeklasser på Sdr. Otting Skole i Haderslev. De skulle nemlig deltage i den konkurrence som Tryg Fonden stod bag, og som 'Lommefilm' arbejder sammen med skoleeleverne om. Temaet er: Livreddede førstehjælp. Og det alvorlige emne til trods, giv eleverne til opgaven med smil på læben.

Lommefilm laver undervisnings- og reklamefilm og så er de mestre i at hente Hollywood ud af en almindelig smartphone eller tablet. Så de fangede hurtigt eleveres interesse da der blev vist en inspirationsfilm inden eleverne selv skulle i gang.

Handlingen i de mange elevfilm er at et menneske falder om med hjertestop, og hvor vigtigt det er at man er i stand til at yde livreddende førstehjælp, herunder at bruge en hjertestarter.

Det er tredje år i træk at TrygFonden har taget initiativ til, at 1.250 elever i 6.-10. klasse på 25 skoler rundt om i Danmark kan producere film om livreddende førstehjælp på mobilen. Anette Helstrand, der er lærer på Sønder Otting Skole, er begejstret for metoden:

“Med Lommefilms læringsmetode kan alle elever være med. Desuden medvirker metoden til, at livreddende førstehjælp bliver mere håndgribeligt og involverende for eleverne, da de selv er med til at formidle vigtigheden om at træde til, hvis der er én, der falder om med hjertestop,” siger hun.

TrygFonden ønsker med initiativet at videreudvikle den førstehjælpskultur, der er vokset frem i Danmark i de senere år, hvor flere og flere lærer at redde liv og træder til, hvis de er vidne til et hjertestop. Hvis man får stød med en hjertestarter inden for de første fire minutter, efter at hjertestoppet er indtruffet, øger det chancen for at overleve med op til 70 pct. 

“Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop. Derfor arbejder vi i TrygFonden for, at flere kan og tør træde til, hvis de ser en person falde om med hjertestop. Det arbejde begynder allerede i folkeskolen, hvor en ny generation af førstehjælpere skal uddannes. Vi stiller bl.a. gratis undervisningsmateriale til rådighed for alle skoler, donerer hjertestartere til skoler samt gennemfører dette forløb med Lommefilm,” siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden, og fortsætter:

“Når Sønder Otting Skole sætter livreddende førstehjælp på skoleskemaet, er de med til at skabe fremtidens førstehjælpere. For eleverne vil selv lære en masse og efterfølgende gå hjem og tale med deres familie og venner om vigtigheden af livreddende førstehjælp og vise den film, som de har produceret om emnet. På den måde spreder budskabet sig som ringe i vandet – til gavn for os alle, der kan få brug for, at nogle træder til med livreddende førstehjælp en dag.”

Man kan se Haderslev-elevernes film på www.lommeefilm.dk Eleverne deltager nu i konkurrencen om den bedste film. Vinderen får en super luksus biograftur for hele klassen.

Publiceret: 16. Marts 2017 09:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere