Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kampen om de klemte borgere

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

I hver eneste valgkamp vrimler det med megen snak om alt det gode, politikere og politikere in spe vil gøre for de mest klemte borgere. Derom kan kun siges godt, men det kniber mere med at sige noget godt om de resultater, der opnås efter valgkampes afslutning.

Mest genklang i valgkampen for fire år siden gav Venstres kampagne om, at borgeren skal sættes før systemet. At det så gik i glemmebogen efter valget, er en anden sag. Partiets Jesper Andreasen slog hårdt til, for han ville også revolutionere det meget udskældte jobcenter.

Den opgave viste sig at være for stor for ham. Han gik kort og hårdt sagt død i arbejdet, og da han samtidigt havde nogle problemer, der skulle løses på arbejdspladsen, sprang han fra sit formandsjob. Siden har ingen hørt noget om Venstres arbejde for de mest klemte borgere i Haderslev Kommune.

Alene en énmandshær har holdt fanen højt, når de mest klemte borgere skulle forsvares og have, hvad der kan tilkomme dem. Samtlige politikere har været tilbageholdne. Nu stiller denne ene mand, privatmanden Mogens Rerup, der både er elsket og hadet, op for Enhedslisten - og at han vil have fokus på netop jobcentret og dets behandling af kommunens svageste borgere, kan der ikke med rette stilles spørgsmålstegn ved.

Nu hopper SF - som Venstre gjorde ved forrige valg - ind i kampen for de klemte. Bent Iversen er manden, men i de fire år, han sad i byrådet, var det ikke klemte borgere, der havde hans opmærksomhed. Det var skolevæsenet, som han var med til at gøre til skoleuvæsenet. Ved seneste valg røg SF ud af byrådet, og siden har partiet sovet tornerosesøvn - eller slikket sårene. Vejen til ny repræsentation i byrådet skal bl.a. gå via appel til de klemte, og tilsvarende appel kan senere ventes fra DF, der også forud for valg har mange gode ord til kommunens svageste i godteposen.

Egentlig tæller kun ét - og det er, at Mogens Rerup alene har kæmpet kampen. hvilket ikke er Enhedslistens fortjeneste, selv om det nu af nogle vil blive udlagt sådan.

Konservative vil have døgnlang videoovervågning af Nørregade, LA et parkeringshus i Haderslev, socialdemokrater rådhus i det gamle sygehus, radikale har ingen forslag og Venstre hygger sig i sofaen.

... og de klemte? Jamen, det er der jo nogen, der skal være, men vi kan da godt snakke om dem!

Havkatten Calle

Publiceret: 28. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere