Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Krøller på kommunal brøler

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Haderslev Kommune vil så gerne på danmarkskortet, og det er kommunen så sandelig også kommet. Ikke fordi kommunen nu har kludret mere i dialogen med en borger end ofte tidligere oplevet, og heller ikke fordi personfølsomme oplysninger ulovligt er videregivet til forkerte borgere, for det er der også talrige eksempler på.

Nej, opmærksomheden denne gang skyldes, at 300 borgeres cpr-numre ulovligt har forladt den base, myndighederne bl.a. er sat til at sikre. Det er sket i vindmøllesagen fra Kastrup-Tiset Enge.

Omfanget af den kommunale ulovlighed gør sagen til noget særligt.

På grund af Haderslev-sagen og en række tilsvarende sager fra andre kommuner, kommer sagen op i Folketinget, og det er der en ganske særlig grund til.

Kommunerne kan nemlig nu uden påtale af nogen art begå det ene brud på persondataloven efter det anden. Gør en borger det samme, falder hammeren. Et politisk flertal er ved at samle sig for, at kommunerne også udsættes for sanktioner.

Reelt skete der det, at en sagesløs borger, der blot havde bedt om aktindsigt i vindmøllesagen, fik tilsendt en liste med navne og cpr-numre over 300 borgere i samme område. Navnene spiller her ingen rolle - det gør alene cpr-numrene.

Mere end 11 måneder skulle der gå, før kommunen opdager fejlen, og så er pokker løs. De 300 borgere, hvis cpr-numre ulovligt er sendt ud fra rådhuset, er rasende. Nogle endda meget rasende.

På fredag vil et ægtepar gå til politiet for at politianmelde kommunen. Det er godt nok halsløs gerning, fordi kommunen har sagt undskyld - og der i øvrigt ingen sanktionsmuligheder er.

Værre er, at ægteparret også vil anmelde borgeren samt have politiet til at lave en husundersøgelse hos den sagesløse borger for at sikre sig, at han ikke stadig har cpr-numrene eller endda misbrugt dem. Den anmeldelse kommer der heller ikke noget ud af, men den er med til at sprede ondt blod i vindmølleområdet, hvor stemningen mellem nogle allerede er ret anstrengt.

Ondt blod er kommunen også med til at sprede, for i det brev. alle 300 har modtaget, noteres kun, at den sagesløse borger er blevet opfordret til at slette cpr-numrene. Det er torskedumt, fordi kommunen naturligvis straks efter at have opdaget fejlen, skal kontakte borgeren og bede ham slette cpr-numrene. Det kunne være sket mellem jul og nytår, men skete først med det fatale brev til 300 (borgeren inkluderet) et stykke ind i januar. Med borgerens ord for, at cpr-numrene for længst er slettet, kunne kommunen have beroliget de 300 borgere. I stedet blev konfrontationslinjen valgt, og det er den, der nu fører til politianmeldelsen - og den lille hetz mod borgeren.

Havkatten Calle

Publiceret: 12. Januar 2017 01:12
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt