Cirkus Trapez kan opleves lørdag i Haderslev og søndag i Christiansfeld.
Cirkus Trapez kan opleves lørdag i Haderslev og søndag i Christiansfeld.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lørdag og søndag: Cirkus på gaden trods stormvejr

I den kommende tid gæster Cirkus Trapez Haderslev-området. Dyrlæge afviser at cirkusdyrene skulle være underernæret

pra

“Hos Cirkus Trapez skal det være en oplevelse for hele familien at gå i cirkus samtidig med, at der værnes om de gamle cirkustraditioner som nostalgi, eventyr og duften af savsmuld og frisklavede popcorn,” siger cirkusdirektør Isabella Enoch, som fortsætter:

“Når Cirkus Trapez drager på sommerturné i Jylland og på Fyn, er det med en forestilling, der emmer af nostalgi, eventyr og artisteri i topklasse for alle aldre. Vi har stor fokus på, at sammensætte en forestilling, der først og fremmest er børnevenlig, men hvor forældre og bedsteforældre også skal føle sig godt underholdt,” siger Isabella Enoch, der sammen med Bernhard Kaselowsky er grundlægger af Cirkus Trapez.

”Vi var ude første gang i 2016, hvor vi høstede stor ros for, at vores forestilling var i børne –og øjenhøjde, og derfor fortsætter vi ud af den vej. Derudover har vi oprustet i forhold til sidste år. Det betyder blandt andet, at vi i år har et live band med, og så er vi så heldige at Judy Glosted, der tidligere har været sprechstallmeister hos Cirkus Benneweis i en længere periode, har sagt ja tak til at træde ind i vores manege,” siger Isabella Enoch. der er ked af det stormvejr, som har hærget de sociale medier. Her har man kunnet se og læse, at dyrene i Cirkus Trapez - specielt Frieser hestene - ikke bliver behandlet godt.

“Det må handle om at der er nogle mennesker, som ikke vil os det godt,” siger cirkusdirektøren.

Dyrlæge godkender fodertilstand

Cirkus Trapez har fulgt et råd fra Fødevarestyrelsen og har tilladt at en uvildig dyrlæge undersøger dyrerne. Dyrlæge Karin Mølbak Jensen fra Rødding undersøgte frieserhestene 10. maj. Vi gengiver her dyrlægens udtalelse:

“Undertegnede dyrlæge har i dag lavet en klinisk undersøgelse af 5 frieserheste, som rejser med Cirkus Trapez, og en 6. frieserhest, der er bragt på stald. Der er tale om unge heste på 2 år.

Undersøgelsen var bestilt af Cirkus Trapez efter anbefaling fra Fødevarestyrelsen på grund af hestenes fodertilstand.

Hestene er uden tegn på sygdom, har god ædelyst og er godt socialiseret med normal adfærd. Den ene Frieser, der er meget tynd, er bragt til vinterkvarteret og behandlet for tandkapper som ses i forbindelse med tandskifte hos ungheste, og det er aftalt, at den tilses igen senere i denne uge.

Hestenes fodring er blevet gennemgået med ”Cirkus Trapez”, og ifølge det oplyste, svarer det til normal fodring af unge heste, der bliver fodret med et tilskudsfoder 2 gange dagligt samt hø og har adgang til græs i løbet af dagen, hvor cirkus er placeret.

Unge heste er ofte slanke, og den kliniske undersøgelse på de 5 af 6 heste viste ikke noget unormalt, og det er min opfattelse at de 5 ud af 6 hestes foderstand ligger inden for normalområdet. Den 6. hest er, som beskrevet oven for under behandling i vinterkvarteret.”

Karin Mølbak Jensen, Dyrlæge.

Cirkus Trapez kan opleves lørdag klokken 11.00 og 15.00 i Haderslev samt søndag klokken 15.00 i Christiansfeld. Billetter på cirkustrapez.dk

Den tidligere Benneweis-sprechstallmeister Judy Glosted passer nu mikrofonen i Cirkus Trapez.
Den tidligere Benneweis-sprechstallmeister Judy Glosted passer nu mikrofonen i Cirkus Trapez.
Publiceret: 19. Maj 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt