Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Moderne: iPads gør hverdagen spontan og lærerig

Leg og aktiviteter med børnene har fået en ekstra, lærerig dimension

mhe

Skattejagt med billeder af ting på legepladsen, tegn og gæt på storskærm, apps om himmelrummet og Youtube-videoer om rokketænder.

Mulighederne med en iPad i en daginstitution er nærmest uudtømmelige, og det er en af årsagerne til, at Haderslev Kommune i starten af 2017 investerede i iPads til alle kommunens pædagoger og pædagogmedhjælpere. De skal både bruges som etpædagogisk redskab og være en hjælp i det administrative arbejde.

For Jo Christensen, der er børnehavepædagog i den integrerede institution Rosengården i Haderslev, er der ingen tvivl om, at den lille transportable computer giver en sjovere og mere spontan hverdag for børnene.

“Når børnene er optagede af noget, kan vi undersøge det sammen med det samme. Jeg skal ikke først ind og lede efter bøger om emnet. På den måde slipper jeg lidt af med den der bedrevidende rolle, og børnene øver sig i at stille gode spørgsmål,” siger hun.

IPad'en bliver også brugt til mere planlagte aktiviteter med klare mål. Sammen med den fladskærm, som hænger på stuen, kan den for eksempel være udgangspunkt for en omgang Tegn og Gæt. På fladskærmen kan alle se og gætte med, og på den måde øver børnene sig i at beskrive ting og bruge forskellige ord.

Idéerne får Jo Christensen fra sit daglige arbejde, sin pædagogiske faglighed og et kursus om IT i børnehøje, som har givet masser af inspiration og viden om, hvad apps og programmer skal kunne for, at børn får noget ud af dem.

”IPad'en skal jo ikke erstatte, men supplere de ting, vi i forvejen laver sammen med børnene”, siger Jo Christensen.

Udover aktiviteterne med børnene gør iPad'en det muligt for pædagogerne at sidde på stuen eller legepladsen og lave nogle af de mindre, administrative opgaver, som man tidligere var nødt til at sætte sig ind på kontoret for. /mhe

Publiceret: 11. Maj 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere