Emilie nyder livet på Haderslev Katedralskole, hvor hun både personlig og linjemæssigt er kommet på den helt rette hylde. Foto: Mette Henriksen
Emilie nyder livet på Haderslev Katedralskole, hvor hun både personlig og linjemæssigt er kommet på den helt rette hylde. Foto: Mette Henriksen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mød Emilie: En pige som alle andre - og meget mere

15-årige Emilie Westergaard Iversen fra Vojens er klar med sin anden bog “Mor, jeg er jo som de andre”

For godt to år siden udgav den dengang 15-årige Emilie Westergaard Iversen fra Vojens bogen “Mor, hvorfor er jeg ikke som de andre?”. En bog, der fortæller om, hvordan det er at leve med et handicap, men som først og fremmest beskriver, hvordan Emilie, der er født med cerebral parese (CP, red.), gennem hele sin barndom med jernvilje og en fantastisk opbakning fra sin familie formår at udvikle sig til en pige, der stort set ikke adskiller sig fra sine jævnaldrende.

Nu er Emilie klar med sin næste bog “Mor, jeg er jo som de andre!”. En bog der, som den første, skal give andre børn og unge med et handicap mod til aldrig at give op.

“Gennem hele folkeskoletiden var jeg Emilie med en forhistorie. Her på gymnasiet er jeg ligesom begyndt forfra, her er jeg bare Emilie, der er som alle andre,” fortæller Emilie, hvis tvillingesøster og største støtte, Caroline, i dag går på handelsskolen.

Skeptiske læger

Mens Emilies forældre aldrig har pakket deres datter ind i vat, så var lægerne mere skeptiske med hensyn til hendes udvikling. Da børnehavetiden var ved at være forbi, var de voksne da også meget usikre på, om Emilie overhovedet ville kunne klare folkeskolen. Men det kunne hun - også i den grad.

“At blive sej og stærk kommer ikke bare af sig selv. Man skal kæmpe,” har hele tiden været Emilies motto, og denne kampånd vil den 15-årige nu formidle til andre unge med et handicap.

“Siden jeg skrev min første bog, er der sket så meget i mit eget liv. Jeg er ikke længere et barn, men på vej til at blive voksen, og jeg har så meget på hjertet. Og jeg håber, at min nye bog bliver taget lige så godt imod, som den første. Jeg har fået at vide, at den har skabt stor glæde på børneafdelinger og hos speciallæger. Det er stort at vide, at man har hjulpet andre i samme situation,” siger Emilie, som igen har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med den unge illustrator, Oliver Lykkegård Jakobsen, der har en søster med samme handicap, som Emilie.

Vil være børnelæge

Emilies hjerte for at hjælpe andre i samme situation stopper ikke med “bare” at skrive bøger.

“Jeg stortrives i mit nye liv, både personlig, men også i undervisningen. Linjemæssigt er jeg kommet på den helt rette hylde i forhold til at jeg gerne vil være børnelæge.”

Publiceret: 19. Maj 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt