Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Motorsport: Patrik går efter 24 timers løb

Unge Patrik Matthiesen er med i feltet når der skal køres 24 timers løb på Silverstone

Når 24-timers løbet på Silverstone bliver skudt i gang 1-2 april, er der et ungt, dansk talent i startfeltet. Den kun 18-årige Patrik Matthiesen har valgt at prøve kræfter med 24 timers løb sammen med Perfection Racing.

Perfection Racing har tidligere haft unge talenter med i kørertruppen til 24-timers løb. De to unge DTC-kørere Mikkel C. Johansen og Kasper H. Jensen har begge kørt hos det fynske team og nu er det altså Patrik Matthiesen, som skal ud og møde de helt særlige udfordringer, som et langdistanceløb byder på.

Men selv om Patrik Matthiesen kun er 18 år gammel, så er han faktisk rigtig godt rustet til netop at køre den Ginetta, som Perfection Racing stiller til start med:

“Jeg har faktisk prøvet at køre netop en Ginetta G55 tidligere. I 2015 vandt jeg det engelske Ginetta Junior Rookie Mesterskab og sidst på sæsonen fik jeg en test i en Ginetta G55. Det var en hidsig bil, men også en bil, som jeg følte, at jeg godt kunne udvikle mig i. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage og få noget mere køretid,” fortæller Patrik Matthiesen, som i de seneste år har kørt meget i England. Det betyder også, at han kender Silverstone banen godt, selv om han dog ikke har kørt løb på den i præcis den udformning, som vil blive brugt i det kommende 24 timers løb.

Patrik Mattiesen valgte for nogle år siden - som 15-årig - at koncentrere sig om at køre løb i England. Udfordringerne her var større i kraft af hårdere konkurrence og mere varierede og krævende baner. Alt sammen noget som betød, at indlæringen hen over de seneste sæsoner - som har budt på Ginetta Junior G40 Cup og Britisk Formel 4 racing - har været stor. Den indlæring kommer til at fortsætte i denne sæson. Natkørsel, udholdenhed og håndtering af trafik bliver nogle af de nye udfordringer, som Patrik skal mestre. Alt imens han selvfølgelig også skal styre en bil, som er tre-fire gange kraftigere end de racere, han hidtil har kørt.

Det bliver et spændende år for den unge kører, hvor det er planen, at han kommer til at køre alle 24-timers løb hos Perfection Racing.

Publiceret: 14. Marts 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere