Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Næsset fester: Her er programmet for Camino-åbningen

Søndagen er fyldt med aktiviteter i anledning af åbningens af Haderslevs Camino

Hvad skal man med en 'Camino' på Haderslev Næs? Det spørgsmål er uden tvivl blevet stillet ofte af de, som ikke har set mulighederne.

Det er der til gengæld mange, som har - og mange har allerede prøvet stier og veje af, hen ad den over 100 kilometer lange rute, der bringer én igennem den smukkeste og mest varierede natur. Her er plads til at give tankerne frit løb og reflektere over hverdagens små og store problemer.

Camino-ruten forbinder næssets kirker med Domkirken og Gl. Haderslev Kirke, og det er da også omkring disse at aktiviteterne vil udspille sig når der er officiel åbning af det ambitiøse projekt søndag 18. juni.

Her kan du se det omfattende program for dagen.

Domkirken:

Kl. 8. 30: Gudstjeneste

Gudstjenesten forestås af Biskop Marianne Christiansen og markerer indvielsen af Camino Haderslev Næs

Kl. 9. 15: Byvandring

Kim Bjerringgaard viser vej og fortæller om Haderslev fra Domkirken via Jomfrustien til Hertug Hans Kirke

HELE RUTEN:

Kl. 11. 00: GEOCACHING EVENT på Gretbjerghus (tidligere Halk Skole)

Geocaching er en verdensomspændende “skattejagt” med GPS. Geocaching går ud på at finde caches/skatte rundt om i naturen. Skattene kan findes ved hjælp af en GPS og et eventuelt hint, som den, der lægger cachen ud, indtaster i sin beskrivelse på nettet

På Camino Haderslev Næs er der fra indvielsen d. 18. 6. 2017 kl. 14. 00 udlagt nye geocaches som startes med en event allerede kl. 11. Der er således mulighed for at blive ”first mover”. Læs mere på www.geocaching.com

Hertug Hans Kirke:

Kl. 11. 00: Vandretur med Fodslaw

Der vandres via Heden til Starup Kirke, herefter over Brorsbøl tilbage 7 – 8 km. Kontaktperson: email@fodslaw-haderslev.dk

Starup Kirke:

Kl. 9. 30: Vandretur fra Heden til Starup Kirke med guide

Vi vandrer fra Starup Hede v Præsteskoven. Her fortælles kort om Heden, herefter gennem præsteskoven m introduktion til præstegården, kirken, landskabet og tidligere tiders bebyggelse i området ved medlem af menighedsrådet for Starup Kirke Karl Erik Olesen. Herefter mulighed for at deltage i Gudstjenesten i Starup Kirke kl. 10. 00. Tilmelding ikke nødvendig. Kontaktperson kaeo@haderslev.dk

Kl. 11. 00: Gåtur ca 5 km for alle interesserede – store som små

Vi indvier lidt af Caminoen for Starup ved at vandre ad Lundingvej, Lunding Møllevej og tilbage ad Årøsund Landevej. Tilmelding ikke nødvendig. Kontaktperson: solveig@bbsyd.dk

Grarup kirke:

Kl 11.00: Grarup Kirke: Fortælling om Grarup Kirke og Sogn v H. P. Jacobsen

Kl ca. 11.15: Vandring fra Grarup Kirke med Maren Vogensen

3,5 km guidet gåtur omkring Grarup.

Kl ca. 12.15 i Grarup Kirke: Kaffe ved Menighedsrådet.

Tilmelding ikke nødvendig.

Øsby Kirke

kl. 11- 12: Spejderne sælger pølser og vand

Kl. 11. 15: Cykeltur på Caminoen

Ca 25 km med Jens og Anders Rauch – medbring selv proviant. Fra Øsby Kirke til Halk Kirke over Årøsund m mulighed for færge til Årø kirke. Her kan man vente til kl 16, hvor der er jazzkoncert – eller fortsætte hjem til Øsby direkte. Gratis færgeoverfart. Tilmelding ikke nødvendig.

Kontaktperson: andersrauch@gmail.com

Kl. 11. 15: Motionsløb med Øsby Idrætsforening – ØIF

Vi løber til Grarup Kirke ca 4, 5 km, hvor vi har vanddepot. Herfra kan man vælge at løbe til bage til Øsby Kirke eller at blive kørt tilbage. Medbring selv øvrig proviant. Tilmelding ikke nødvendig.

Kontaktperson Niels Thorsen: Fam.thorsen@dlgmail.dk

Kl. 11. 25: Familievandring m Spirrevippen til Kvistgården i Kvistrup

Forældrebestyrelsen ved den integrerede institution Spirrevippen i Øsby arrangerer fælles vandring for alle interesserede ad markvejen (ca 2 km) til Kvistgården i Kvistrup, hvor der serveres frugt og drikke til børn og voksne. Herefter kan man vælge at gå tilbage til Øsby eller fortsætte turen på egen hånd. Så tag hele familien med, store som små, til en god oplevelse. Husk klapvognen ;)Tilmelding er nødvendig, så vi kan sikre, at alle kan få en lille forfriskning ved Kvistgårde;)

Tilmelding nødvendig: Hugin10@hotmail.com

Kl. 11. 30: Rundvisning i Øsby Kirke v sognepræst Peder Kristiansen m åbning af vandreudstilling om alteret - efterfølgende vandring med Øsby Menighedsråd til Årø Kirke:

Kl 12.00: Vandretur starter. Niels Vestergaard går forrest og Ellen Stoklund Olesen bagerst

Første stop bliver efter 6 km ved Tamdruphøj ca kl 13.30 (kirkevejen over Kvistrup, Stevelt og Tamdrup).Her kan man ”stige på gåturen”

Herefter til Hajstrup (2 km), hvor der på Lindegaarden vil være gratis udskænkning af den lokale æblemost. Her kan man ”stige på gåturen” ca. kl 14

Herefter til Årøsund via skomagervej til Årøsund havn (3 km), hvor der bliver serveret gratis kaffe med lidt sødt, imens vi venter på færgen.Her kan man ”stige på gåturen”.

Færgen sejler 15.40 – overfart 7 min

Herefter gåtur til Julekirken på Årø (ca 1 km), hvor der er Jazz gudstjeneste kl 16. Herefter sørger man selv ”for at komme hjem”

Tilmelding ikke nødvendig.

Kontaktperson: flovtbygade41@gmail.com

Gratis færgeoverfart til Årø hele dagen

Årø Kirke:

Gratis færgeoverfart til Årø hele dagen

Kl. 11.30 Vandretur – den lange ca 8 km

Fra Havnen med Bjarne Jepsen som Guide. Vi besøger Kirken, går langs vejen til nordøen, Fugletårnet, Højvej, forbi Aarø Camping og Aarø Galloway og langs vejen til Vingården, Parkgolf og Naturlegepladsen og slutter gennem byen mod havnen. Turen er ca. 8 km. Tilmelding ikke nødvendig. Kontaktperson: hansen.bentogconnie@gmail.com

kl. 14.00: Vandretur – den korte ca 3 km

Gåtur med guide til kirken, bag om byen og gennem skoven til Vingården, Parkgolf og Naturlegepladsen. Til slut gennem byen til havnen.

Tilmelding ikke nødvendig. Kontaktperson: hansen.bentogconnie@gmail.com

kl. 16.00: Jazz gudstjeneste i kirken

Camino Haderslev Næs åbningsdag afrundes med jazz-reformationsgudstjeneste i nutidens toner og nutidens sprog til nutidens menneske. En gudstjeneste, der bliver helt anderledes - dygtige musikere vil spille til salmerne. Musikken ved gudstjenesten leveres af Michael Olsen og Martin Schack, og Anne Mette Meyer er forsanger for menighedens salmesang. Nye salmer med ord på det jævne. Tag færgen senest kl. 15.40. Der er max plads til 150 - tilmelding ikke muligt, så kom i god tid.

Halk Kirke:

Kl. 11. 00: Pilgrimsvandring med Pilgrimspræst Elizabeth Lidell.

På vandringen er pilgrimspræst fra Århus, Elisabeth Lidell med som guide og ”vejleder”. Der indledes med en kort andagt i Halk Kirke, og der vandres i alt ca. 10 km. Vandringen består af den klassiske opdeling mellem at gå i stilhed med fordybelse i et pilgrimsord og at samtale med en medvandrer. Til refleksionen undervejs tages udgangspunkt Luthers symbol, den såkaldte ”Luther-rose”. Undervejs er der også pauser med oplæg ved Elisabeth Lidell. Halvvejs bliver den vandrende flok bespist med ”Luther-gryde” (Opskrift fra Jacob Ørsteds bog: ”Godbidder. Citater fra Martin Luthers frimodige tale omkring middagsbordet”, 2016). Vandringen slutter ved Halk Kirke igen. Pris: 35 kr. for maden. Betales på dagen.

Max 50 deltagere.

Kontaktperson: pekr@km.dk

Tilmelding nødvendig på: http://doodle.com/poll/kkhyghra2izxudrb

Kl. 11. 15: Camino Haderslev Næs på hesteryg

Denne tur kræver egen hest. Mødested ved Halk kirke, hvor der kan parkeres og stilles hestetransporter. Vi rider langs ruten evt. med småafstikkere til markveje. Turen slutter igen ved Halk kirke ca. 1-2 timer senere. Vi rider i alle tempi og også langs befærdede veje.

Medbring selv kaffe – så giver vi kage, inden vi skilles efter rideturen.

Turledere er: Annette Møller Jensen og Pia Haaning Lorenzen.

Kontaktperson: piahs@hotmail.com

Max 25 deltagere

Tilmelding nødvendig: piahs@hotmail.com

Vilstrup Kirke:

Kl. 11.00: Gudstjeneste ved Lars Peter Melchiorsen

Kl. 12.00: Fælles vandring

Fra Vilstrup Kirke ad Vilstrup Kirkevej, Kelstrupvej, Kelstruphave, Kelstrup Bygade og Løkkegyden mod Kelstrup Strand. Vi går det første stykke ad Kirkevejen med faner fra FDF og VUIF og forhåbentlig Beboerforeningens. Der vil være trompetspil i starten. Man går så langt man kan og kan vende tilbage til Sognehuset ved kirken.

Kl. 12.30-14.30: Mulighed for at købe mad og drikke ved Sognehuset.

Her vil også være information om Caminoen og mulighed for at melde sig ind i støtteforeningen ”Klub Camino – Haderslev Næs”.

Tilmelding ikke nødvendig. Kontaktperson: stenfrmnt@post11.tele.dk

Hoptrup Kirke:

Kl. 11. 00: i kirken med en indledning til en kort vandretur på ca 5 km.

Derefter fortsætter arrangementet i Hoptrup bypark, hvor der vil være jordbær, underholdning

og familieorienterede aktiviteter.

Frokost medbringes selv. Kaffe kan købes.

Tilmelding ikke nødvendig. Kontaktperson: noomifalbemortensen@gmail.com

Publiceret: 15. Juni 2017 06:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere