Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny forskning: Fodbold er vor tids bedste medicin

Dansk forskning viser at motionsfodbold styrker knogler, koordination og kammeratskab

Hen over det seneste år har flere forskningsprojekter bevist at motionsfodbold er meget bedre end den medicin man kan få i pilleglas.

Det begyndte med, at en gruppe danske forskere sendte kvinder, i en ret fremskreden alder - ud at spille fodbold i Fælledparken i København. Talentet var beskedent, taktikken var 'model Lilleput' - det er den hvor alle stormer efter den samme bold - men humøret var i top og resultaterne har rystende på den gode måde.

Motionen styrkede de sårbare knogler, kvinderne blev motorisk stærkere - hvilket er lig med at forebygge fald - og det gav en masse at komme ud og grine og være sammen, Det som vi andre kender som 'tredje halvleg'.

Kræftramte samme vej

Det seneste sygdoms område, som har ramt fodboldbanerne er patienter med prostatakræft.

Når man behandles for kræften opstår der overvægt og sårbare knogler. Og her viser motionsfodbolden igen sit værd. Faktisk har forskere dokumenteret så fantastiske resultater, at der nu indgås aftale med landets fodboldklubber om 'prostatahold'.

“Fodbolden virker mod behandlingens bivirkninger og er et godt værn imod livsstilssygdomme som hjerteproblemer og type 2 diabetes,” skriver forskerne i deres konklussion.

Prostatakræft rammer hvert år 4400 danske mænd. Man mener at 17 procent af alle danske mænd rammes på et tidspunkt i deres liv. Ved den store Sportsgalla 2016 fra Herning lørdag fik FC Prostata 'Danskernes Idrætspris 2016'..

Publiceret: 11. Januar 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt