Man kan komme til pilgrimsdag på Haderslev Næs 30. april.
Man kan komme til pilgrimsdag på Haderslev Næs 30. april.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pilgrimsdag med pilgrimsgudstjeneste

Camino ruten på Haderslev Næs er klar til at lægge underlag til en spændende dag med vandring, workshop og gudstjeneste

camino “Pilgrimsdag med Pilgrimspræst” er overskiften på en ganske særlig dag på Haderslev Næs. Det er 30. april, hvor der er pilgrimsvandring, workshop om at være pilgrim og endelig, en pilgrimsgudstjeneste i Øsby Kirke.

Elisabeth Knox-Seith har mange års erfaring i pilgrimsvandringer. Hun vil tage udgangspunkt i de syv pilgrimsord: langsomhed, bekymringsløshed, enkelhed, frihed, stilhed, spiritualitet og fælleskab. Ordene åbner til nogle værdier, som vi mere eller mindre har glemt i dag, og som er berigende at tage til hjerte.

Selve begrebet pilgrimsvandring er en modbevægelse til travlheden og præstationssamfundet. Det er en anden måde at være kirke på; ”at bede med fødderne”, som den bl.a. kaldes; en kirke i bevægelse for det hele menneske med krop og sjæl.

Gudstjenesten

I anledningen af 500-års fejringen af reformationen (påbegyndtes af Martin Luther i 1517), tager Elisabeth Knox-Seith udgangspunkt i ”Lutherrosen” som i al sin enkelhed udtrykker folkekirkens grund. Herfra leder hun os på en indre vandring gennem de syv pilgrimsord, som bliver gudstjenestens røde tråd. Gudstjenesten er åben for alle og arrangementet er ganske gratis.

“Elisabeth Knox-Seith giver oplæg og inspiration til både den ydre og den indre pilgrimsvandring. Her vil de syv pilgrimsord fortsat være i spil, og i fællesskab vil vi få dem ”pakket mere ud”. Vi får også værktøjer til at omsætte dem til hverdagsbrug og måske tage lidt af pilgrimsånden med os hjem. Der er indlagt lille pilgrimsvandring med frokostpause, inden vi slutter af igen i Øsby Kirke,” lyder det om dagens workshop, hvortil der er såvel forhåndstilmelding som entré.

Det koster 100 kroner at deltage og med i prisen er en sandwich med en flaske vand samt kaffe, the og småkager.

Af hensyn til forplejningen skal man tilmelde sig til Elsebeth Gunderlund Dall, medlem af Øsbys Næs-Camino-gruppe og af Øsby Menighedsråd, med SMS til 2964 6692 eller mail til elsebeth@gunderlund.dk

Publiceret: 17. April 2017 01:12
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere