Saxofonist Michael Olsen er en af de jazzmusikere, som medvirker ved alle 12 gudstjenester.
Saxofonist Michael Olsen er en af de jazzmusikere, som medvirker ved alle 12 gudstjenester.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Reformation, jazz og gudstjeneste

Jazzgudstjeneste søndag 15. januar klokken 10.00 i Gl. Haderslev Kirke

At opleve gudstjenesten på ny er tanken bag de 12 jazzgudstjenester, der afholdes i kirkerne i Haderslev Domprovsti i løbet af 2017. Den første gudstjeneste løber af stablen søndag 15. januar klokken 10.00 i Gl. Haderslev Kirke ved Jakob Damm Knudsen.

Om historien bag projektet fortæller Vibeke Hansen Vibe, Kirke- og kulturmedarbejder ved Gl. Haderslev Kirke:

“I 2017 fejrer vi 500 års jubilæum for reformationen. Reformationen blev startskuddet til løsrivelsen fra paven og Rom, og starten på dannelsen af den protestantiske kirke. Martin Luther gjorde tro, Bibel og gudstjeneste forståelig og tilgængelig for alle. Han oversatte Bibelen fra latin til tysk, skrev salmer på folkelige melodier, så folket kunne synge med ved gudstjenesten, og præsterne begyndte at prædike på et almindeligt sprog, som folk kunne forstå.”

Projektets mål er, at alle, både menighed og præst, skal udfordres til at nytænke gudstjenesten, hvis form og forløb er forenklet, så alle kan være med og føle sig velkommen. Også musikken er forandret, og foregår i rytmiske jazz-inspirerede toner. Ved alle 12 gudstjenester medvirker de samme jazzmusikere, der samarbejder med organister og kor i de lokale kirker. Der vil være kaffe efter gudstjenesten, så der er mulighed for at dele tanker om gudstjenesten.

Publiceret: 11. Januar 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt