Henrik Rønnow har planerne parat. Han vil være borgmester i Haderslev.
Henrik Rønnow har planerne parat. Han vil være borgmester i Haderslev.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rønnow: “Jeg kan både lytte og lede”

Henrik Rønnow er ny formand for Socialdemokraterne i Haderslev

Borgmesterkandidat Henrik Rønnow er fra 1. januar ny gruppeformand for Socialdemokratiet i Haderslev Kommune. Han afløser Jens Christian Gjesing, der dog ikke forlader kommunalpolitik.

Socialdemokraterne i Haderslev Kommune tog hul på det nye år med en ny mand for bordenden. 1. januar overtog partiets borgmesterkandidat, Henrik Rønnow, således posten som gruppeformand. Han afløser tidligere borgmester Jens Christian Gjesing.

“Gruppen har peget på mig som ny gruppeformand. Og jeg er klar til at overtage ledelsen af byrådsgruppen. Jeg ved, hvordan man får forskellige personligheder til at

spille godt sammen og virke som et hold,” siger Henrik Rønnow, der ud over at være borgmesterkandidat er trompetist i SMUK – Slesvigske Musikkorps.

Jens Christian Gjesing har været aktiv i kommunalpolitik i mere end 35 år, og med formandsskiftet har Socialdemokratiet i Haderslev Kommune taget hul på et generationsskifte. De mange års erfaring forsvinder imidlertid ikke fra byrådssalen. Jens Christian Gjesing genopstiller på opfordring fra Henrik Rønnow ved efterårets kommunalvalg.

“Jeg nærer en dyb respekt for Jens Christian Gjesing, og jeg er glad for, at have ham som sparringspartner,” siger Henrik Rønnow.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat og altså nye gruppeformand understreger, at han er både glad og taknemmelig for den opbakning han får fra Jens Christian Gjesing.

“Jens Christian Gjesing har været dygtig til at give mig plads og til ikke at skygge. Jeg er sikker på, at det også bliver sådan i fremtiden,” siger Henrik Rønnow og understreger, at det nu er ham, der sætter kursen for byrådsgruppen, men at han vil gøre det i dialog med sine partifæller.

“Jeg kan både lytte og lede,” slår han fast.

Hvis brætspil har noget at sige i dansk kommunalpolitik, ser det i øvrigt godt ud for Henrik Rønnow. På byrådsgruppens sidste møde i december fik han nemlig en lille gave af den mand, han skulle efterfølge. Jens Christian Gjesing forærede Henrik Rønnow brætspillet “Bliv borgmester i Haderslev”.

“Og min familie og jeg snuppede et spil i julen, hvor jeg vandt,” siger Henrik Rønnow.

“Så nu har jeg ikke planer om at spille det igen,” tilføjer han med et smil på læben.

Publiceret: 08. Januar 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt