Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rønnows hvide kanin

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Det har ofte været sådan, at den politiker, der i en valgkamp har formået at trække en hvid kanin op af hatten, i tillægsgevinst har fået stemmer af afgørende betydning. I den kategori hører Henrik Rønnows hvide kanin til. Han - og dermed socialdemokraterne - foreslår, at Haderslev Kommune samler flest mulige kommunale enheder i et nyt rådhus, der skal etableres i det gamle sygehus.

Ganske klogt foreslår han ifølge et referat i JV, at der i første omgang bliver regnet på, hvad det vil koste at samle de rådhus-aktiviteter, der i dag ligger spredt ud over byen i et "nyt" rådhus. En særdeles nøje beregning er nødig.

Nogle af os husker, hvordan det gik, da sygehuskøkkenet skulle indrettes til kommunalt storkøkken. Budgettet på at ændre et køkken til et køkken lød på rundt regnet 5 mio. kr., og den reelle udgift nåede op på rundt regnet 10 mio. kr. Efter få år blev storkøkkenet sløjfet. Det var urentabelt.

Den slags fejl skal vi ikke have flere af, men et sygehus ændrer man altså ikke bare til noget nyt og bæredygtigt. Det bliver dyrt, meget dyrt, at nyindrette den gamle bygning til rådhus.

Nu er flytning af rådhusfunktionerne bragt ind i valgkampen, og hvis Rønnow ikke får medspil fra den borgerlige gruppe, kan lige præcis den sag være den hvide kanin, der kan afgøre valget.

På den anden side er det meget nemt for de borgerlige at slagte kaninen. Borgmester H.P. Geil, Venstre, var så sent som i januar ude med en melding om, at kommunen var villig til at indrette rådhus i sygehuset, hvis blot politiskolen kunne få base samme sted. Det skete efter aftale med netop socialdemokraterne.

Nu behøver de borgerlige kun at sige:

- Fint, vi er med på, at der regnes på, hvad udgifterne til en flytning kan være - og så vil den hvide kanin være slagtet.

Hvis idéen bliver en realitet, kan de to partier slås om, hvem der fik idéen først, men det er vælgerne formentlig ligeglade med.

Havkatten Calle

Publiceret: 27. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere