Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SE BILLEDER: Travlhed i toppen af flagstangen

Nu flager Dagplejen Naturbørn med hele to flag på én gang

Mange dagplejere og andre børneinstitutioner kan i dag flage med fliluftsrådets 'Grønne spirer' flag, som viser at her er en institution, som kommer ud i naturen og bruger naturen hver eneste dag.

20 steder i Danmark er dette flag nu blevet suppleret af et blåt flag. Det hedder 'Spring ud i naturen' flaget, og os Dagplejen Naturbørn i Haderslev blev det hevet til tops af ungerne godt hjulpet af kommunens formad for Børn og Familie Udvalget, Signe Knappe (V).

I en pressemeddelelse skriver Friluftsrådet:

“18 dagplejer og 2 daginstitutioner anerkendes for at have særligt fokus på leg og bevægelse i naturen og bliver de første til at hejse Spring Ud i Naturen-flaget, når Friluftsrådets Grønne Spirer lancerer certificeringsordningen ”Spring ud i naturen”.

“Leg og bevægelse i naturen udvikler børns motorik, sundhed og sociale kompetencer. Friluftsrådet vil derfor med et særligt Flag og certificeringsordning anerkende de dagplejer og daginstitutioner, som arbejder med bevægelse i naturen i hverdagen.”

“Undersøgelser viser, at hvert tredje barn har motoriske problemer, når det starter i skole. Friluftsrådet håber, at den nye certificeringsordning kan skabe opmærksomhed og være med til at vende den udvikling.”

”Leg og bevægelse i naturen er et fantastisk redskab til at udvikle børnenes motorik. Naturen er kan udfordre børnene på en anden måde end det jævne underlag på legepladsen, og så er det også med til at øge børnenes naturforståelse og sociale kompetencer. Vi er rigtig glade for at dagplejerne og daginstitutionerne over hele landet har taget godt imod vores nye Spring Ud i Naturen-certifikat, og vi håber, at det giver dem mod på endnu flere aktiviteter i naturen med børnene,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

For at modtage Spring Ud i Naturen-flag skal dagplejen eller daginstitutionen have arbejdet med de 18 grundbevægelser ude i naturen: Gå, løbe, springe, hoppe, hinke, kravle, krybe, trille, snurre, balancere, vippe, gynge, svinge, klatre, trække, skubbe, kaste og gribe. Derudover skal medarbejdere fra dagplejen eller daginstitutionen have deltaget i et kursus om leg og bevægelse i naturen.

Et sideskud til Grønne Spirer

“Spring Ud i Naturen-certifikatet er en del af Friluftsrådets Grønne Spirer-ordning, som tilbyder inspiration og værktøjer til dagtilbud, der gerne vil bruge naturen mere sammen med børnene. Grønne Spirer har gennem ti år tildelt Det Grønne Spirer-flag til børneinstitutioner og dagplejere med en grøn hverdagsprofil.”

“De seneste tre år Friluftsrådet haft særligt fokus på en sund kropslig udvikling med naturen som løftestang med projektet Spring Ud i Naturen,” skriver Friluftsrådet i sin pressemeddelelse.

Publiceret: 17. Maj 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt