Familiens samlede engagement og vilje til at ændre vaner er afgørende for, at overvægtige børn kan lykkes med at tage sig. Pressefoto
Familiens samlede engagement og vilje til at ændre vaner er afgørende for, at overvægtige børn kan lykkes med at tage sig. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tilbud til overvægtige børn udvides

Nu bliver der endnu mere hjælp at hente så børnene kan holde sig sunde

pra

Haderslev Kommune udvider indsatsen 'Sunde Spirer – for drenge og piger'. Dermed får endnu flere børn og unge mulighed for at få hjælp til at tabe sig.

Siden sidste år har 100 overvægtige børn og unge i Haderslev Kommune fået hjælp til at tabe sig, og tilmeldingerne har langt oversteget forventningerne. Derfor har udvalget for sundhed og forebyggelse besluttet at udvide indsatsen, så endnu flere kan få glæde af tilbuddet.

Hermed bliver der plads til yderligere 50 familier i år og 150 familier i både 2018 og 2019, hvilket betyder, at familierne på ventelisten, vil kunne få tilbudt tider i september, ligesom der er plads til yderligere familier.

Behandlingen udføres med baggrund i 'Holbæk Modellen', der er udviklet af overlæge Jens Christian Holm på Holbæk Sygehus. Modellen bruges i en lang række kommuner, og deres erfaringer er, at 70-80 procent af børnene i behandling taber sig.

Øget risiko som voksen

“Selvom vi endnu ikke kender effekten i Haderslev Kommune, er jeg ikke i tvivl om, at det har stor betydning for rigtig mange familier - ikke mindst de børn og unge, det drejer sig om. Efterspørgslen fra familierne tyder på, at den tværfaglige indsats virkelig møder familiernes behov, og at familierne oplever indsatsen som en reel hjælp”, siger Signe Knappe, formand for børn og familier i en pressemeddelelse.

Overvægt hos børn og unge har store konsekvenser for børnenes fysiske og mentale sundhed i form af øget risiko for udvikling af eksempelvis diabetes, hjertekarsygdomme, drilleri og mobning. 70 procent af dem, der er overvægtige som unge, bliver det også som voksne.

Motivation er afgørende

Tilbuddet er til familier med overvægtige børn og unge i aldersgruppen 3-18 år. Forældrene skal deltage i konsultationerne, og hele familien skal være indstillet på at omlægge usunde vaner. Familiens motivation er afgørende for, at behandlingen vil lykkes. For flere oplysninger om tilbuddet og tilmelding se: www.haders-lev.dk/sundespirer.al

Publiceret: 18. Juni 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere