Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

V - et parti i krise

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Det burde være en smal sag for Haderslev Kommunes største parti, Venstre, at stable et stort og kommuneomfattende hold af kandidater op til byrådsvalget i november, men sådan er det ikke. I stedet for at vælge fra en kø af kandidater må Venstres ledelse nu tigge og bede borgere om at lade sig stille op på Venstres liste.

Byrådsgruppen er nu på 11 medlemmer, men på opstillingsmødet lykkedes det kun at finde 15, der vil opstille for partiet - af disse søger 10 genvalg, og den 11. forlader ikke byrådet med et ønske om at gå ud af politik, men fordi han vil forsøge at prøve at komme i regionsrådet. Hans fravalg af Haderslev Byråd kan også teoretisk forbedre hans kommende hustrus chance for genvalg!

Blandt de fem uden for byrådsgruppen, der stiller op, er én, der tidligere har siddet i byrådet. Nyligt overtalt er Carsten Dyhre Hansen, Øsby, så V-listen nu indeholder 16 navne.

Det massive ønske om at blive genvalgt kan tages som udtryk for, at det er vildt overdrevent at tale om det kæmpestore arbejde, der må lægges i lokalpolitisk arbejde. Venstre-flokken er det bedste bevis på, at det politiske fritidsarbejde nemt lader sig forene med arbejds- og familieliv - ellers ville de ikke genopstille.

Den manglende interesse for at stille op for Venstre til byrådet kan ses som tegn på, at Venstre er i krise. Baglandets tillid til de valgte er for ringe. Partiet står også ved det kommende valg til tilbagegang, og hvis det alligevel lykkes at forsvare borgmesterkæden, skyldes det opbakning fra blå venner - i første række DF og LA. Samt at Socialdemokratiet i opposition har været uden pondus.

I den korte historie, Haderslev Kommune har, har det i øvrigt vist sig hver gang, at borgmester-effekten har været negativ. Sandsynligheden taler for, at historien gentager sig.

Venstre leder stadig med lys og lygte efter borgere, der vil have deres navne på V-listen - nævner jeg for at hjælpe det betrængte parti, der så gerne vil indlede valgkampen med en meddelelse om, at Venstre igen stiller med et slagkraftig politisk hold!

Havkatten Calle

Publiceret: 25. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere