Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Valgforbund Enhedslisten-SF-Alternativet

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Valgforbundet i Haderslev Kommune mellem Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne var ventet. Noget mere uventet er det, at der også allerede nu er indgået valgforbund mellem Enhedslisten, SF og Alternativet.

Det sidste valgforbund er interessant, fordi det umiddelbart efterlader Socialdemokratiet isoleret på den røde side af skillelinjen i byrådssalen i Haderslev, men det er nu ikke værre, end at partiet kan nå at blive tilsluttet den nye blokdannelse.

På den anden side går Venstre i valgforbund med alle, der vil være med - Nye Borgerlige undtaget, hvilket ikke giver LA, DF og konservative andre muligheder end at vælge tilslutning til Venstre. Radikale kan formentlig stadig vrage og vælge mellem blokdannelserne, men hvilken side partiet vælger, er endnu helt usikkert.

Med flere valgforbund vil automatisk følge flere borgmesterkandidater. Mest indlysende er, at Svend Brandt fra Enhedslisten er det nye valgforbunds borgmesterkandidat, men det vil givet ændre sig, hvis også Socialdemokratiet kommer med.

Havkatten Calle

Publiceret: 21. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere