Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Website varmer op til Camino-åbning

Stærkt sponsorat gør Haderslevs Camino synlig på flere sprog

Den frivillige projektgruppe bag Camino Haderslev idéen, bestående af ildsjæle og erhvervsdrivende, har haft travlt i de forgangne måneder, efter at planerne for den 106 kilometer lange vandre- og cykelrute under stor bevågenhed blev offentliggjort. Ruten åbnes under stor festivitas officielt 18. juni.

Der har skullet mobiliseres midler til at realisere ideerne og få logistikken på turen til at gå op, herunder sikre et ordentligt informationsmateriale og gode rutemarkeringer undervejs.

”Alt er skabt med regulært græsrodsarbejde fra bunden lige fra ideen blev undfanget. Mange frivillige og støtter har undervejs meldt sig under fanerne med bistand på forskellig vis, så det har været en stor glæde for os initiativtagere”, siger Anne Harving fra koordinatorgruppen bag Camino-projektet.

Store visioner, men ingen penge

”Efter at have luftet de indledende visioner, som mødte god lokal opbakning i de mange involverede landsbyer og lokalsamfund, startede jagten på de nødvendige midler og kræfter til at kunne realisere ideen. Vi havde gode ideer i hobetal, men ingen midler. Det har været et langt sejt træk, men nu falder tingene for alvor i hak – og opbakningen har været rigtig flot, som vi er kommet frem”, siger Jonas Schultz Thygesen, Øsby.

For ikke så længe siden kom en sponsoraftale i stand med marketingvirksomheden Add-Wise, Norgesvej 17 i Haderslev, som lovede at støtte med en ny, nødvendig hjemmeside og en grafisk linje på et passende niveau. Så en toptunet hjemmeside er netop lanceret i en foreløbig dansk sprogversion, mens projektgruppen knokler med oversættelser til andre sprog, som implementeres senere, når oversætterne melder klart hus.

”Add-Wise har lavet en komplet grafisk linje for os, som har løftet hele projektet op på et langt højere niveau, end vi havde turdet håbe på, da vi startede dialogen. Hjemmesiden er båret af de smukke billeder, som frivillige har bidraget med flotte, farverige impressioner fra ruten. Og hele den grafiske linje, som bruges til blandt andet turkort og invitationer og plakater til indvielsesdagen er virkelig flot og får projektet til at stråle endnu mere”, glæder Jonas Schultz Thygesen sig.

”Opgaven har ikke været nem, for der er mange interesser og meninger i et sådant forum, men det er løst til UG. Vi er meget glade for resultatet og Add-Wises støtte og indsats for Camino-projektet. For ud over det visuelle har de også bidraget med en masser ideer og inspiration til potentielle nye tiltag til fremtiden, som vi kan lægge på over de kommende år, så det er en stor fornøjelse og glæde over det samarbejde”.

Lokal og international interesse

At tolke efter de mange interesserede spørgsmål og opslag på Caminoens Facebook side og indkommende mails, er der både stor lokal og international interesse for projektet.

Nu kan mange spørgsmål besvares af hjemmeside og af det kortmateriale, som er under fremstilling i øjeblikket for at være klar til indvielsen den 18. juni. Hjemmesiden og programmet kan studeres på www.caminohaderslev.dk Indvielsen starter med fællesåbning i Haderslev Domkirke efterfulgt af en række arrangementer fordelt på ruten og i de enkelte landsbyer.

Ruten smyger sig igennem det smukke landskab på Haderslev Næs og over Marstrup-området med videre, i alt 106 sammenhængende kilometers smuk natur med striber af sanseindtryk undervejs, komponeret på den måde, at ruten kan ”ædes” i små bidder efter eget valg med kirkerne i landsbyerne som fikspunkter for turen.

”Det charmerende er, at Camino-projektet er et produkt af et utraditionelt samarbejde mellem flere landsbyer på tværs omkring Haderslev, og er et projekt, som både lokale og turister kan få stor glæde ud af. Vi håber og tror, at det hele arter sig lige så positivt som forarbejdet har været” glæder Jonas Schultz Thygesen sig.

Publiceret: 13. Juni 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Haderslev

ANNONCER
Se flere